Sociale Doelen

Lions Club International is de grootste NGO ter wereld en zetelt in internationale organisaties. Dit alleen dankzij al onze leden die zich inzetten in hun vrije uren, onvoorwaardelijk op vrijwillige basis. Lions zijn zeer begaan met gezondheid, jeugd, milieu, armoede, kwaliteit aan service , fundraising en projecten. Waar het vroeger luisteren was, is het nu mee discuteren, ideeën en ervaringen uitwisselen, vernieuwen en opfrissen van thema’s.

De schenkingen van Lions Club Antwerpen Voorkempen worden besteed ondermeer aan onderstaande sociale doelen. Wil u er meer over weten of wil u uw sociaal doel onder de aandacht brengen van onze clubactiviteiten, neem dan gerust met ons contact op.

C-Dienst

‘C-Dienst’ vzw is een Antwerpse vrijwilligersvereniging die hulp en steun verleent aan minderbedeelden of aan hen die door omstandigheden in financiële of materiële moeilijkheden zijn geraakt.
C-Dienst is de Antwerpse afdeling van de vzw Compagnons Dépanneurs.

Wat doen we?:

  • gratis ophalen van meubelen, zetels, elektro, beddegoed en huisraad.
  • ophalen van voedselrestanten in grootwarenhuizen en winkels,
  • verhuizingen in regio Antwerpen,
  • keuze uit ons aanbod 2dehands meubilair
  • bedeling van voedselpakketten .
  • kledij, huisraad, beddegoed en gordijnen

www.cdienst.be

Veilig Verblijf Tharros

Binnen Tharros worden er 6 jongens opgevangen tussen 12 en 18 jaar.  Het gaat om kwetsbare jongens met een complexe problematiek op verschillende vlakken. Zo kan het gaan om een psychiatrische problematiek, een mentale beperking, gedrags- en emotionele problemen en/of moeilijkheden vanuit onveilige hechtingsrelatie(s). Om deze jongens zo intensief mogelijk en op maat te ondersteunen worden ze opgesplitst in 2 leefgroepen van telkens 3 jongens. Dit om maximaal tegemoet te komen aan de individuele noden en hulpvragen op een zo prikkelarme wijze. Samen met de ouders en de jongere wordt er gezocht naar nieuwe of verdere verbinding zodat gezinsleden ook makkelijker weer elkaar kunnen vertrouwen.

Maris Stella – IMS Borgerhout – OKAN

Het onthaalonderwijs voor anderstalige nieuwkomers wil anderstalige leerlingen, die onlangs in België zijn aangekomen, opvangen en hen zo snel mogelijk Nederlands leren. Ze krijgen a.h.w. een taalbad.  Het is ook de bedoeling de nieuwkomers te integreren in onze samenleving en hen voor te bereiden op de onderwijsvorm en de studierichting die het nauwst aansluit bij hun individuele capaciteiten en wensen.

Na het OKAN-jaar is er voor sommige leerlingen nog een overgangsjaar nodig in een schakelklas. De schakelklas op IMS bereidt de leerlingen voor op de afdeling Mode of Verzorging.

Uitgerekend deze OKAN klassen worden door Lions Club Antwerpen Voorkempen extra ondersteund. Een dag uitstap of een sportdag worden gesponsord voor een betere integratie en kennis van het land.

https://www.ims-borgerhout.be/okan

‘t Lommert – BUSO School Schoten

’t Lommert is een oude bekende van LCAV, als school voor bijzonder secundair onderwijs wordt aan kinderen met leermoeilijkheden een gepaste opleiding gegeven om later zo normaal mogelijk te kunnen functioneren in het dagelijkse arbeidscircuit.

VZW Lucia Antwerpen

De vzw LUCIA werd opgericht in 1996 uit bezorgdheid voor de vele jonge gezinnen die door zware tegenslagen in een spiraal van armoede terechtkomen.  Een extra financiële steun moet hen toelaten te voorzien in de essentiële noden van hun kinderen zoals bijvoorbeeld:

  • voedsel aan te kopen
  • bedden en beddengoed aan te schaffen
  • elektriciteits- en verwarmingskosten te betalen
  • winterkleding voor de kinderen te voorzien
  • niet terugbetaalde medische kosten te dekken
  • kinderopvang en schoolkosten te vergoeden

https://www.luciaweb.be/

Special Olympics

Healthy Athletes – Gezondheid

Dit evenement wordt wij niet alleen gesponsord, maar de handen worden ook daadwerkelijk als vrijwilligers uit de mouwen gestoken.

Een goede atleet heeft een goede gezondheid. Maar soms blijven gezondheidsproblemen onopgemerkt. Het Healthy Athletes Program betekent programma’s voor gezonde atleten.

Daarom biedt het Healthy Athletes Program gratis en op vrijwillige basis medische controles aan tijdens onze evenementen.

Deze medische onderzoeken worden uitgevoerd door gezondheidsprofessionals en vrijwilligers.

Indien tijdens een medische controle een gezondheidsprobleem wordt vastgesteld, wordt dit aan de atleet gemeld. Wij geven ook advies mee en stellen voor dat de atleet zo nodig een specialist raadpleegt.

In België worden er 8 gezondheidsprogramma’s aangeboden:

Diabetes Prevention Diabetes Prevention: Bij Diabetes Prevention controleren we het risico op diabetes type 2 (suikerziekte).
Fit FeetFit Feet: onderzoek van de voeten (stand en functie)
Fun FitnessFun Fitness: onderzoek van het evenwicht en de lenigheid, kracht en uithouding
Health PromotionHealth Promotion: educatief programma rond een gezonde levensstijl (o.a. gezonde voeding, beweging, zonnebescherming etc.)
Healthy bodyHealthy Body: osteopathisch onderzoek dat alle lichaam structuren en de juiste positie ervan controleert
Healthy hearing Healthy Hearing: onderzoek van de oren en het gehoor
Opening eyesOpening Eyes: onderzoek van de ogen en het zicht
Special smileSpecial Smiles: onderzoek van de mondholte
Akabe Rafiki is een scoutsgroep in Sint-Job-in-‘t-Goor waar kinderen met en zonder beperking zich volledig kunnen uitleven! Wij spreken niet graag over ‘beperkingen’ aangezien wij willen focussen op de mogelijkheden en interesses van onze leden.

Om de twee weken komen leden en leiding samen om de zotste activiteiten te beleven én de mooiste herinneringen op te halen.

Dit alles doen wij onder het motto ‘Anders KABEst!’.

Akabe Rafiki
Kerklei 16A
2960 Sint-Job-in-‘t-Goor

Email: akaberafiki@gmail.com
Plotse hartdood
In België sterft één op de drie inwoners aan plotse hartdood. Op latere leeftijd is kransslagaderlijden (acuut hartinfarct) de belangrijkste doodsoorzaak, maar op jonge leeftijd zijn genetische/erfelijke oorzaken de belangrijkste reden voor plotse hartdood.  UZA neemt de leiding in medisch onderzoek dat vernieuwing brengt in de diagnostiek en behandeling van erfelijke aorta aneurysmata en dissecties (een verwijdde of gescheurde hoofdslagader). 
Al meer dan 10 jaar brengt de UZA cardiogenomics onderzoeksgroep via moleculair genetische onderzoeken nieuwe ontwikkelingen op gebied van aneurysma diagnostiek tot bij de patiënt. Zo is aangetoond dat deze onderzoeken ook gevolgen hebben voor de behandeling van de patiënt. De strijd is echter nog lang niet gestreden. Prof. Bart Loeys: “Bijvoorbeeld kunnen we nog niet goed genoeg voorspellen welke individuen met een specifiek gendefect een acute dissectie zullen doormaken en ook welke patiënten goed zullen antwoorden op welke therapie. Bovendien is er nood aan efficiëntere medicijnen.”
Centrum Medische Genetica – onderzoeksgroep Cardiogenomics –
Prins Boudewijnlaan 43 / 6 – 2650 Edegem

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑